Udviklingen i dansk esport

Udviklingen i dansk esport

Esport (elektronisk sport) er et fænomen, som er kommet i danske mediers søgelys de seneste år. Esport er udbredt i store dele af verden, og er allerede blevet anerkendt som en idrætsgren i op til flere lande.

Den bragende udvikling i dansk og udenlandsk esport, har været meget tydelig i de senere år, hvor mange nye navne og økonomiske muskler er begyndt at spille op til dans på den store scene.

I takt med den udvikling, er det ikke længere kun turneringer på verdensplan der bliver afholdt, nu er der også esportsligaer, såsom (eSuperligaen) i Danmark, der er kvalificeret omkring FIFA.

“Vi vil gøre Danmark til et af verdens førende lande indenfor esporten både organisatorisk og sportsligt.”
Thomas Koed, Bestyrelsesformand Esport Danmark

Forventningerne og målsætningerne er høje i Danmark, og vi bestræber os langt hen ad vejen at kunne konkurrere med de store lande på esportsområdet, hvilket vi også har held med. Især på Counter-Strike: Global Offensive og FIFA området ser vi en stor udvikling hvor hold som Astralis hele tiden konkurrere og vinder det ene trofæ efter det andet.

Også på skolerne og ude i foreningerne ser vi en større og større tendens til at bruge esporten til at samle mennesker omkring noget som før var et tabu.

Opbakning i institutionerne og foreningslivet

Man behøver ikke længere kun at sidde hjemme på værelset og interagere med den virtuelle verden, og dermed lave det man elsker. Man har nu mulighed for at vælge esport som valgfag og finde en lokal forening der udbyder træning i de spil man har talent og interesse for.

Flere og flere organisationer er herigennem med til at forme esporten i Danmark, da økonomi hænger meget sammen med de muligheder og værktøjer man kan give den enkelte spiller.

Det er også vigtigt at pointere at der også bliver gjort meget op med ”sundhedsbegrebet”, i forlængelse af det stigende udviklingspotentiale vi ser i og omkring esporten i Danmark.

Dette kan oversættes til at organisationerne herigennem klubberne og skolerne skal kunne forvente at deres spillere og elever fastholder sunde vaner, ligesom man ville kunne forvente hvis man spillede fodbold eller håndbold.

På vej mod mainstream

Scenen til ESL Pro League Finals 8 i Odense, Sparekassen Fyn Arena

Esport i Danmark er som sagt i en udvikling der ikke sænker farten foreløbigt, ikke blot for de udøvende spillere og organisationer men især også for tilskuerne. Forskellige streaming tjenester såsom Twitch bliver brugt som en virtuel scene, der huser flere tusinder udøvere der tjener penge for at spille og ”live streame” imens at man som tilskuer kan følge med på sin mobil, tablet eller computeren.

Herunder har Danmark også huset ESL Pro League Season 6 og Season 8 i Arena Fyn, Odense. BLAST Pro Series blev afholdt i København i 2017 og 2018 i Royal Arena i København. Der kan nævnes mange flere, men det er de største vi har haft.

Slår man blikket hen på, hvad vi kan forvente af dansk esport i fremtiden, så har vi store forventninger, og herigennem bidrage til fortsat at kunne kvalificere og udvikle esporten i den rigtige retning, med fokus på fællesskab, sundhed og gode træningsmiljøer.

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. god artikel 🙂

Skriv et svar